Manipulare RTV: a titrat “Biserică batjocorită de hoardele neomarxiste” și a dat imagini din Chile și Marea Britanie, la știrea despre vandalizarea bisericii de lemn din Parcul Titan

Manipulare RTV: a titrat “Biserică batjocorită de hoardele neomarxiste” și a dat imagini din Chile și Marea Britanie, la știrea despre vandalizarea bisericii de lemn din Parcul Titan
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Manipulare RTV: a titrat “Biserică batjocorită de hoardele neomarxiste” și a dat imagini din Chile și Marea Britanie, la știrea despre vandalizarea bisericii de lemn din Parcul Titan

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Incidentul grav din Parcul Titan, unde biserica de lemn a fost vandalizată cu mesaje pro-LGBT, a fost transformat de postul România TV într-un prilej de manipulare. ActiveWatch a sesizat CNA pentru felul în care a fost prezentată știrea la postul lui Sebi Ghiță, cu titlul “Biserică batjocorită de hoardele neomarxiste” […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Incidentul grav din Parcul Titan, unde biserica de lemn a fost vandalizată cu mesaje pro-LGBT, a fost transformat de postul România TV într-un prilej de manipulare. ActiveWatch a sesizat CNA pentru felul în care a fost prezentată știrea la postul lui Sebi Ghiță, cu titlul “Biserică batjocorită de hoardele neomarxiste” și cu imagini din alte țări.

Poliția abia a început ancheta în privința vandalizării bisericii din Parcul Titan și încă nu se știe nici cine a făcut acest gest, nici câte persoane au fost și nici de ce. În această situație, titlul care indică “hoarde neomarxiste” ca fiind vinovate nu are nicio acoperire.

“Completarea” știrii cu imagini din Chile și Marea Britanie, pentru a putea susține teoria cu “hoardele neomarxiste”, este tot o manipulare.

Anunțul ActiveWatch

„Deși poliția abia a demarat o anchetă în acest caz de vandalism, România TV a găsit deja vinovații: hoardele neomarxiste.

Pentru a-și legitima discursul ideologizat, neojurnaliștii de la RTV au difuzat imagini din Chile și Marea Britanie, în care două biserici au fost vandalizate. Nici unul dintre incidente nu a fost revendicat sau asociat cu mișcările de protest pe care neojurnaliștii RTV le încadrează superficial sub umbrela «neomarxismului».

Vom face sesizare la CNA, să vedem dacă Art. 66 din Decizia 220/2011 a fost sau nu batjocorit de RTV.

Notă: Nu, postul România TV nu trebuie închis. Trebuie trimis la școală.”

Angajații RTV au minciuna în fișa postului

România TV este recunoscut pentru știrile false pe care le dă. De nenumărate ori, postul lui Sebastian Ghiță a fost amendat, ironizat și dat ca exemplu de „așa nu se face presă”.

Trecând peste episodul celebru din 2017, când s-a anunțat că participanții la manifestațiile anticorupție din Piața Victoriei (inclusiv câinii lor!) primesc bani de la Soros, în ultimul an – de când a început pandemia -, la RTV a fost „festival”. Astă-vară, CNA a amendat postul pentru că a difuzat un așa-zis reportaj despre cum sunt mituite de doctori rudele decedaților „ca să-i declare morți de Covid”.

Luna trecută, până și vedeta conspiraționistă a postului, Diana Șoșoacă, a acuzat România TV de dezinformare, certându-se cu Victor Ciutacu. Dar s-au împăcat repede și acum mint împreună.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta