Nu trebuie sa fii inteligent, este de ajuns sa fii rational

Nu trebuie sa fii inteligent, este de ajuns sa fii rational
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Nu trebuie sa fii inteligent, este de ajuns sa fii rational

Daca nu stiati cat de speciali sunt copacii, ar trebui sa cunoasteti ca un copac absoarbe peste 6 kg de bioxid de carbon si produce oxigenul necesar pentru doua persoane in fiecare an. Deasemenea copacii filtreaza apa, actioneaza ca un scut impotriva vantului stabilizand pamantul, reducand eroziunea solului si riscul alunecarilor de teren. Trebuie sa […]

Daca nu stiati cat de speciali sunt copacii, ar trebui sa cunoasteti ca un copac absoarbe peste 6 kg de bioxid de carbon si produce oxigenul necesar pentru doua persoane in fiecare an. Deasemenea copacii filtreaza apa, actioneaza ca un scut impotriva vantului stabilizand pamantul, reducand eroziunea solului si riscul alunecarilor de teren.

Trebuie sa mai stiti urmatoarele, medicii japonezi recomanda inca din anii 80 silvoterapia pentru reducerea stresului si a tensiunii arteriale, iar exercitiile facute in natura reduc simptomele de depresie si imbunatatesc starea psihica.

Padurea este un locul in care toate speciile convietuiesc in simbioza aproape perfecta si nimic nu este irosit aiurea, iar copacii isi transmit informatii, comunica intre ei printr-o retea asemanatoare cu reteaua de internet. Copacii simt durerea si frica, au grija de puieti actionand ca o familie, dar si de copacii batrani sau bolnavi, unii cercetatori chiar sustin ca acestia au senzatii de memorie si chiar leaga prietenii. In padure exista o intreaga lume pentru care timpul curge diferit, copacii sunt cele mai longevive organisme vii de pe planeta, iar noi oamenii in comparatie cu ei suntem efemeri.

Poate ca adevaratul sens al vietii este sa plantezi macar un copac, romanul in intelepciunea sa spune ca nu esti om daca nu plantezi macar un arbore in viata ta. Nu exista lucru mai durabil, decat sa lasi in in urma ta un copac. Unul singur, este de ajuns, iar daca este un pom fructifer cu atat mai minunat este sa mergi sa-ti iei fructul direct din pomul tau.

Daca ti-am trezit interesul, plantam un copac anul acesta, sa-i purtam de grija si sa-l lasam sa ne hraneasca si sa ne invete cele mai frumoase lectii despre viata si natura.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta