Obsesia unor politicieni romani despre barbatie

Obsesia unor politicieni romani despre barbatie
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Obsesia unor politicieni romani despre barbatie

Unele partide politice, mai precis unii politicieni ai acestor partide, din Romania sunt ingrijorate de problema barbatilor romani, mai exact de „barbatia” lor, numind aceasta „criza barbatilor romani” si afirmand ca este o problema majora pentru Romania. Masculinitatea este in pericol declara acesti politicieni pe Facebook sau la televizor, dar ei profita in realitate de […]

Unele partide politice, mai precis unii politicieni ai acestor partide, din Romania sunt ingrijorate de problema barbatilor romani, mai exact de „barbatia” lor, numind aceasta „criza barbatilor romani” si afirmand ca este o problema majora pentru Romania. Masculinitatea este in pericol declara acesti politicieni pe Facebook sau la televizor, dar ei profita in realitate de anxietatile sociale legate de aparentul sau declin, pentru a promova propriile agende politice.

In aceste apeluri exista in mod cert o componenta homofoba si fascista, alimentand prejudecatile anti-transgender. Nimic nu justifica aceasta prostie plina de ura, dar acesti politicieni se folosesc de aceste discursuri pentru propriul lor scop electoral atragand mai multa lume in special tineri spre extrema dreapta. Punand in prim plan virilitatea iconica a barbatului roman, acesti politicieni isi propun sa inspire virtutea civica a romanilor care, cred ei, si-au pierdut virtutile barbatesti traditionale atunci cand oamenii s-au mutat de la sat la oras.

In unele privinte incerc sa le dau dreptate. Distrugerea economiei nationale in cei 32 de ani de „domnie” psd-ist-o – pnl-ista i-a lipsit pe multi barbati romani de capacitatea lor de a castiga un salariu decent, precum si de mandria pe care acestia o aveau candva ca sunt principalii sponsori ai familiei. De ani de zile, tinerii barbati din Romania nu gaseau un reper, astazi din ce in ce mai multi tineri se inghesuie in AUR, gasind mesajele acestui partid mai apropiate de nemultumirile lor.

Barbatii romani pentru a renunta la extremism au nevoie de locuri de munca bine platite, administratiile locale in special trebuie sa asigure dezvoltarea jocurilor de echipa pentru barbati, de asemenea este nevoie de un sistem educational sensibil la dezvoltarea sociala si emotionala, etc. Dar toate acestea necesita finantare si timp.

Intre timp, USR va fi nevoit sa gaseasca o modalitate de comunicare mai buna pentru a vorbi cu acesti „barbati” romani, care reprezinta un procent important din populatie. Reprezentand prea multi oameni pe care nimeni dintre politicienii responsabili nu va dori sa-i abandoneze extremismului.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta