Orice om este unic.

Ceasul vietii ticaie fara incetare, indiferent ca ai 20-30 de ani sau esti mai in etate, incepi sa te simti batran, Acest sentiment n-o sa dispara, dar o sa te macine si o sa te sfasie, daca nu faci ce simti ca trebuie sa faci. Probabil multi dintre noi s-au saturat ca altcineva sa ne […]

Ceasul vietii ticaie fara incetare, indiferent ca ai 20-30 de ani sau esti mai in etate, incepi sa te simti batran, Acest sentiment n-o sa dispara, dar o sa te macine si o sa te sfasie, daca nu faci ce simti ca trebuie sa faci. Probabil multi dintre noi s-au saturat ca altcineva sa ne dicteze ce ar trebui sa facem.

Viata fiecaruia este diferita si chiar daca traim in societate si simtim o puternica dorinta de uniformizare, tu esti tu. La o varsta incepi sa te uiti in urma, la tot ceea ce nu ai facut,la toate oportunitatile care au trecut fluierand pe langa tine. Nu ai obtinut pana in prezent ce doreai, iar acum nici macar nu vrei sa mai incerci. Stii ceva, iti dau un sfat, nimic in viata ta nu se va schimba, iar calitatea vietii n-a sa se imbunatateasca daca traiesti in frica si regret.

Incercam tot timpul sa ne comparam cu altii, trebuie sa incetam acest lucru, mai ales sa incetam sa ne comparam cu orice idee care exista legata de unde ar trebui sa fim acum in evolutia vietii. Poate ca este indicat sa invatam ceva nou, stiu exista paradoxul de a spune ca esti prea batran, rutinat, expert in ceea ce faci, iar invatatul este pentru novici . Ne este frica sa incepem de la zero, intr-un anumit domeniu, dar daca invingem aceasta teama, capatam curaj si incredere, este bine sa incepem cu ceva minor, iar apoi pe masura ce incepem sa ne incredem in fortele noastre sa demaram ceva si mai mare.

Daca nu apar rezultatele imediate, nu trebuie sa ne descurajam si sa renuntam, sa incercam sa impartim obiectivul propus in mai multe parti  si sa ne bucuram de victorie cand atingem finalitatea unui capitol. Putem  sa esuem, dar daca suntem 100% cu decizia noastra, nimic altceva nu mai conteaza.

Cateva sfaturi de final. Sa incepem cu acceptarea nivelului la care ne aflam in lume comparativ cu ceilalti. Sa ne acceptam statutul si sa luam in calcul ce ar fi trebuit sa facem pana acum, dar mai ales ce vrem sa facem cu adevarat. Dar indiferent unde ajungem, o sa fim de un infinit de ori mai impliniti daca am continua pe drumul pe care suntem acum , numai pentru motivul ca “asa trebuie”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta