Prețul mare al pirateriei din Africa de Vest

Prețul mare al pirateriei din Africa de Vest
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Prețul mare al pirateriei din Africa de Vest

( MI News Network ) Un raport publicat în colaborare cu un grup de cercetare  numit Stable Seas a evidențiat că, aproximativ 5 milioane de dolari au fost plătite anul trecut pentru răpiri în mare parte ale membrilor echipajelor non-africane. De asemenea, a menționat că țările de pe coasta Golfului Guineei ar putea fi nevoite […]

( MI News Network )

Un raport publicat în colaborare cu un grup de cercetare  numit Stable Seas a evidențiat că, aproximativ 5 milioane de dolari au fost plătite anul trecut pentru răpiri în mare parte ale membrilor echipajelor non-africane.

De asemenea, a menționat că țările de pe coasta Golfului Guineei ar putea fi nevoite să plătească mai mult pentru a face față pirateriei în creștere. În primul rând, aceasta ar urma să acopere misiunile de salvare, patrulele extinse și costurile de securitate în porturile țării. Raportul estimează costurile la circa 1,9 miliarde de dolari anual. Raportul spune că, luând în considerare costurile de oportunitate indirecte și daunele financiare, devine evident că Golful Guineei are cel mai mult de câștigat din reducerea ratelor de jaf armat și piraterie în regiune.

Frecvența a descurajat investițiile străine, a afectat controlul de stat asupra zonelor offshore și de coastă, a împiedicat dezvoltarea economiei, a încurajat pescuitul ilegal, contrabanda și a terorizat pe navigatori. Raportul a fost publicat la aproximativ două săptămâni de la evenimentul in care o nava militara daneză a impuscat mortal patru pirați într-un schimb de focuri în largul coastei Nigeriei, un punct fierbinte pentru piraterie.

Anniken Huitfeldt, ministrul de externe din Norvegia, s-a adresat marți oficialilor ONU și a spus că numărul atacurilor piraților s-a redus în 2021, motivul fiind creșterea numărului de patrulare a navelor militare internaționale și a elaborarii unui proiect de securitate maritimă sub numele de Nigerian Deep Blue Project. Cu toate acestea, ea a spus că au existat cazuri de atacuri mai grave în care un număr semnificativ de marinari au fost răpiți.


Distribuie articolul