Toxicitatea ideilor conspirationiste de inspiratie New Age. Un fel de Mind Control.

Toxicitatea ideilor conspirationiste de inspiratie New Age. Un fel de Mind Control.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Toxicitatea ideilor conspirationiste de inspiratie New Age. Un fel de Mind Control.

Un caz In urma cu circa doua saptamani cateva zeci de suporteri QAnon au asteptat in Dallas aparitia lui JF Kennedy, ucis acolo in urma cu 60 de ani. Au asteptat in Dallas ca JFK sa-l reinstaleze pe Donald Trump presedinte al SUA. Ar fi putut suna ca o farsa, dar credeti-ma ca nu este, […]

Un caz

In urma cu circa doua saptamani cateva zeci de suporteri QAnon au asteptat in Dallas aparitia lui JF Kennedy, ucis acolo in urma cu 60 de ani. Au asteptat in Dallas ca JFK sa-l reinstaleze pe Donald Trump presedinte al SUA. Ar fi putut suna ca o farsa, dar credeti-ma ca nu este, oamenii aceia chiar au crezut aceasta teorie conspirationista.

Un alt caz.

Anul trecut, unul pe nume Michael Hughes, destul de cunoscut in bransa celor care cred ca pamantul este plat, a murit in urma unei tentative de a se lansa in spatiu cu o racheta artizanala, propulsata cu abur, pentru a face fotografii din spatiu si astfel sa demonstreze omenirii ca Pamantul este plat.

Oameni creduli in teoriile conspiratiilor, se inarmeaza si iau din cand in cand in propriile maini dreptatea incercand sa dejoace planurile reptilienilor si iluminatilor. Unii chiar incearca sa faca rost de o racheta sol-aer pentru a dobori unul dintre avioanele ce lasa in urma „darele mortii” pentru a demonstra lumii intregi care este adevarul in legatura cu imprastierea virusului Covid.

Personal raman la opinia ca in lume exista o singura mare conspiratie si anume insasi teoria conspiratiei. Aceasta teorie devine pe zi ce trece din ce in ce mai puternica cu efecte tot mai evidente si care functioneaza pentru ca in mintea unora linia care separa realitatea de fictiune devine destul de incerta. Unii dintre acesti semeni ai nostri cred ca realitatea este doar o „holograma”.

Matrix Defense

Care ne arata nu numai cat de mare este aceasta teorie conspirationista, dar si cat de neputinciosi suntem in fata tentaculelor ei. Chiar si justitia, spuna ca daca esti onest in nebunia ta, este OK.

In SUA, acum cativa ani o oarecare Tonda Lynn Ansley, in varsta de 37 de ani, despre care cunoscutii si vecinii spuneau ca este o persoana perfect normala.  Aceasta locuia intr-o casa inchiriata in statul Ohio.

Ce s-a intamplat ? Intr-una din zile, aceasta doamna a iesit afara din casa si a impuscat in public pe proprietara casei, tragandu-i cateva gloante in cap. Politia a fost chemata de urgenta, existand destui martori care au asistat la crima. In primul moment atat politia cat si vecinii au ramas socati, cele doua femei aveau o relatie amabila si politicoasa, iar chiriasa nu era in intarziere cu chiria, deci orice conflict dintre cele doua era exclus.

La interogatoriu, politistii au ramas uimiti de explicatiile criminalei, aceasta sustinea ca se crede intr-o simulare asemanatoare cu scenariul din filmul Matrix. Criminala a explicat politiei ca victima ii aparea in mod repetat in vise si ca a avut cateva interactiuni ciudate cu ea de cand incepuse sa-si dea seama cum stateau lucrurile. Aceste vise au facut-o pe criminala sa creada ca proprietareasa facea parte din conspiratia simularii si ca avea grija ca ea sa ramana captiva in Matrix.

Potrivit, declaratie acesteia, crima nu a fost altceva decat autoaparare incercand sa scape de captivitatea din Matrix. Acum urmeaza partea interesanta, cazul ajungand la curtea de judecata, criminala a fost declarata nevinovata pe motiv de nebunie. Explicatia judecatorului a fost si ea destul de halucinanta. Potrivit acestuia, crimanala a crezut cu adevarat in propria poveste si ca fantezia ei a dus la impuscarea celeilalte femei.

Din cauza acestui verdict, a aparut termenul de „apararea Matrix” sau Matrix Defense si care este un termen legal folosit in mai multe cazuri similare, incepand de atunci.

In toata aceasta nebunie a teoriilor conspiratiei exista un factor neinteles pentru mine, care ma depaseste ca putere de intelegere. Personal nu m-am gandit ca am sa traiesc aceste timpuri, nu inteleg de ce ai fi asa de important pentru cineva sa-ti inoculeze un cip prin vaccin, de exemplu ? Cine ar fi asa de interesat de naivitatea si saracia ta? La ce i-ar folosi? Ce sa faca, acel cineva, cu o masa de oameni care habar nu au de importanta vaccinului in prevenirea imbolnavirii cu virusul Covid?  


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta