Tu, cine esti cu adevarat?

Tu, cine esti cu adevarat?

Omul care-si asuma sa-si traiasca viata in mod autentic, este un curajos . Reprezinta acea viata in care te dedici in totalitate fara sa tii cont ca nu te potrivesti cu standardul social. Vei continua sa o traiesti indiferent de dificultatile intampinate. Mai pe scurt nu viata te traieste pe tine, ci tu o traiesti […]

Omul care-si asuma sa-si traiasca viata in mod autentic, este un curajos . Reprezinta acea viata in care te dedici in totalitate fara sa tii cont ca nu te potrivesti cu standardul social. Vei continua sa o traiesti indiferent de dificultatile intampinate. Mai pe scurt nu viata te traieste pe tine, ci tu o traiesti pe ea.

A fi autentic nu are de-a face cu rationalitatea sau misticismul, autenticul vine din ceea ce omul crede, simte si face totul pana in cele mai mici detalii. Daca ne referim, la politicienii nostri de toate zilele, vom observa ca toti declara ca se ocupa de politica cu scopul de a servi la bunul mers al societatii, bla-bla. In realitate numai 2 din 10 si aici sunt generos, traiesc pentru acest ideal, iar ceilalti traiesc pentru ca sa obtina faima, privilegii, bani,  pentru el, pentru familia lui, sau pentru prietenii din partid. Personal nu vad o problema din aceasta. Singurul lucru care ma deranjeaza este faptul ca nici unul din cei 8 nu este capabil sa sustina public acest adevar launtric. Pur si simplu sa declare public, faptul ca face politica cu scopul de a se imbogati rapid. Nu poate, se gandeste  in primul rand ca nu va mai avea votanti. Ceilalti doi politicieni autentici, nu urmaresc aceste scopuri, vazand politica ca un mijloc de imbogatire si faima datorate pozitiei sociale, activitatea lor politica este un mijloc de a fi in serviciul comunitatii.

Insa o viata traita in mod autentic presupune si integritate laolalta cu curajul. Aceasta se traduce in avea coloana vertebrala chiar in momentele cand viata devine dificila. In mod sigur intr-o etapa a vietii aceasta va deveni dificila, dar fiecare are datoria morala de a-si trai viata dupa cum ii este credinta. In caz contrar semanam cu nevertebratele si incepem sa ne asemanam cu viermii si lipitorile. Daca viata ta nu reflecta cine esti cu adevarat, atunci poate a sosit momentul sa incerci sa faci alegeri grele, incomode, fiinca o viata prea confortabila este in general pentru viermi si lipitori.


Distribuie articolul