Uniunea Europeană a aprobat administrarea vaccinului Johnson & Johnson într-o singură doză

Uniunea Europeană a aprobat administrarea vaccinului Johnson & Johnson într-o singură doză
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Uniunea Europeană a aprobat administrarea vaccinului Johnson & Johnson într-o singură doză

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 ) Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde pentru Uniunea Europeană utilizarea celui de al IV-lea vaccin, realizat de compania Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat de presă. Pentru autorizarea efectivă mai este nevoie de un pas formal. Vaccinul se administrează într-o singură doză. Vaccinul, numit Janssen, este cel […]

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 )

Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde pentru Uniunea Europeană utilizarea celui de al IV-lea vaccin, realizat de compania Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru autorizarea efectivă mai este nevoie de un pas formal. Vaccinul se administrează într-o singură doză.

Vaccinul, numit Janssen, este cel de-al patru autorizat în UE, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca/Oxford.

Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul este eficient pentru persoanele peste 18 ani.

Studiile citate de EMA arată că vaccinul are o eficacitate de 67%.

Dozele de vaccin pot fi păstrate la temperatura frigiderului. La 2/8 grade este stabil timp de trei luni, la -20 grade timp de doi ani, arată EMA.

Cercetările şi testele clinice ale acestui vaccin au fost conduse de Janssen, de la multinaţionala americană Johnson &Johnson, însă la acest proiect au participat numeroase institute şi centre de cercetare americane.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala.

Este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane a coronavirusului.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta