Unul dintre cele mai mari și mai puternice spărgătoare de gheață nucleare din lume, a iesit in teste pe mare

Unul dintre cele mai mari și mai puternice spărgătoare de gheață nucleare din lume, a iesit in teste pe mare
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Unul dintre cele mai mari și mai puternice spărgătoare de gheață nucleare din lume, a iesit in teste pe mare

( MI News Network ) Pe 16 noiembrie, compania  United Shipbuilding Corporation numită Baltiysky Zavod a trimis primul său spărgător de gheață cu propulsie nucleară din serie. Aceasta face parte din seria Proiectului 22220. Nava „Siberia” va efectua teste pe mare, a menționat compania de construcții navale. Spărgătorul de gheață, care este alimentat cu energie […]

( MI News Network )

Pe 16 noiembrie, compania  United Shipbuilding Corporation numită Baltiysky Zavod a trimis primul său spărgător de gheață cu propulsie nucleară din serie. Aceasta face parte din seria Proiectului 22220. Nava „Siberia” va efectua teste pe mare, a menționat compania de construcții navale.

Spărgătorul de gheață, care este alimentat cu energie nucleară, a părăsit șantierul naval Baltiysky Zavod navigand spre Golful Finlandei, unde este de așteptat să implementeze programele de testare pe mare ale șantierului naval. Timp de aproximativ trei săptămâni, echipajul de probă al lui Baltiysky Zavod și reprezentanții contractorilor vor testa funcționarea echipamentelor și mecanismelor spărgătoarelor de gheață.

Testele planificate includ examinarea sistemului de propulsie electrică, a instalației cu turbine cu abur, a mașinilor de pe punte și a liniei de arbore. Se vor verifica caracteristicile de manevră și viteză ale spargului de gheață, precum și funcționarea automatelor și sistemelor de service ale navei.

Nava este echipata cu două reactoare RITM-200 de 175 MW. Mecanismul de nouă generație a fost construit exclusiv pentru acest spărgător de gheață. Conceptul și capacitatea sa dublă va permite operarea acestora în Arctica.

Spărgătoarele de gheață multifuncționale cu capacitate nucleară ale navelor Project 22220 sunt cele mai puternice și mai mari nave de spargere gheață din lume. Sarcina lor principală este de a garanta navigația pe tot parcursul anului în zona vestică a Arcticii. Spărgătoarele de gheață cu modele 22220 vor forma, de asemenea, flota civilă de spargere a gheții a Rusiei în viitor.

Spărgătoarele de gheață care au fost proiectate în 2009 de compania de inginerie marină numită CDB Iceberg vor fi operate în regiunea de vest a Arcticii precum marea Barents, Kara Seas, Pechora și chiar în zonele mai puțin adânci din zona golfului Ob și estuarul Yenisei.

În urma contractului său cu FSUE Rosatomflot, Baltiysky Zavod vine cu un set de cinci spărgătoare de gheață pe bază nucleară ca parte a Proiectului 22220. Spărgătorul de gheață  Arktika a intrat în funcțiune în 2020. Pe de altă parte, Ural, Yakutia, Spărgătoarele de gheață Sibir și Chukotka continuă să fie încă în constructie. Seria ar putea fi extinsă pentru inca doua nave spărgătoare de gheață.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta