Cine se teme cu adevarat de popor?

Cine se teme cu adevarat de popor?

Tot ceea ce se intampla in Romania pare o situatie fireasca pentru un popor desprins relativ recent la scara istoriei de comunism si condus de o clasa politica provenita in marea ei majoritate din nomenclatura de partid comunist. Oricat ar dori Ciolacu, Orban si altii ca ei sa se racordeze la noile modele economice si […]

Tot ceea ce se intampla in Romania pare o situatie fireasca pentru un popor desprins relativ recent la scara istoriei de comunism si condus de o clasa politica provenita in marea ei majoritate din nomenclatura de partid comunist. Oricat ar dori Ciolacu, Orban si altii ca ei sa se racordeze la noile modele economice si la mentalitatile acestora, realistic vorbind, nu vor reusi, deoarece ei poarta in sange globulele rosii ale fostului regim comunist.

Degeaba incearca ideologii PSD si AUR sa explice insuccesele economice si saracirea populatiei , punand totul pe seama factorilor externi si pe conspiratia internationala indreptata impotriva Romaniei. Dovada ca tari foste comuniste ca Polonia, Ungaria, Cehia, au atins in ultimii ani un nivel de viata si un grad de integrare europeana mult peste noi. Tot ce se intampla in Romania, asadar, are alte motivatii decat cele economice.

Dupa anul 1990,  libertatea castigata in urma unei sangeroase revolutii, a fost confiscata, fara mari probleme, de fortele procomuniste. Lastarii patriotismului romanesc au fost retezati fara mila de aceste forte. Confiscarea libertatii s-a facut prin miscari subtile, cu efecte mai dezastruoase asupra spiritului national, de multe ori culpabilizandu-se acest sentiment. Sub pretextul luptei pentru apararea romanismului, noua putere instalata in 1990 a luptat, de fapt, impotriva romanismului si a spiritului national. Sub pretextul demagogic de aparare a demnitatii natiei romane, acesti „ideologi” veniti in marea lor majoritate, in politica din comunism, au inceput sa acuze varfurile intelectualitatii romanesti, de tradare a Romaniei in favoarea strainatatii.

Aceasta noua „elita politica”, din care multi erau analfabeti in adevaratul sens al cuvantului, i-au facut pe multi romani sa se simta rusinati de istoria lor. Tot ei au avut grija sa inoculeze populatiei ideea ca situatia proasta din economie, saracia si coruptia se datoreaza faptului ca romanii au cerut integrarea europeana si euroatlantica. Ajunsi in aceasta situatie, romanii se lamenteaza si isi plang saracia si umilinta, fara a-si pune intrebari fundamentale. De exemplu nimeni nu-si pune intrebarea cine si de ce a avut interesul ca acesta campanie de spalare a creierului si de umilire a spiritului national sa fie sincronizata perfect cu un proces de jefuire a patrimoniului national, cu jefuirea populatiei de banii pe care ii avea la CEC in anul 1989, de amagire in masa a populatiei cu asa zisa privatizare. Deasemenea cine si de ce a avut interesul ca reforma agrara sa se faca in asa fel incat taranul sa fie lasat in fata pamantului sau fara irigatii, fara tehnica agricola, descult si sarac. Sau cine si de ce a avut interesul ca roadele pamantului obtinute cu truda si cu sacrificii de catre taranii romani, sa nu poata fi vandute. Si multe alte si alte intrebari fara raspuns.

Economic, Romania a fost distrusa. Astazi, dupa 31 de ani de economie haotica, aceasta a ajuns intr-un asemenea hal, ca statul nu poate stoarce din ea suficienti bani cat sa-i ajunga sa plateasca pensiile si salariile. In plan social si spiritual, Romania a devenit un stat fara cultura, fara invatamant adaptat vremurilor , fara un sistem sanitar modern si fara stiinta si cercetare. Din nefericire aceste procese distrugatoare au fost insotite de cresterea fara precedent a cheltuielilor pentru intretinerea clasei birocratice.

Pana in prezent nimeni nu vrea sa recunoasca cinstit ca economia noastra nu e in stare sa intretina statul si ca nu-si onoreaza pricipala ratiune de a fi a statului si anume aceea de al apara si ocroti pe cetatean. Acum unele forte politice vor sa intoarca roata istoriei.  Cred ca este timpul sa ne trezim si sa apelem la argumente, sa intelegem clar de ce nu putem sa ne miscam inainte.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta