Dominic Fritz răspunde speculaţiilor că ar fi spion: Nu am stofă de James Bond

Dominic Fritz răspunde speculaţiilor că ar fi spion: Nu am stofă de James Bond
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dominic Fritz răspunde speculaţiilor că ar fi spion: Nu am stofă de James Bond

( TheEpochTimes ) Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a reacţionat duminică, într-o postare pe Facebook, la speculaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora edilul de origine germană ar fi „spion”. Fritz a comparat testul la care erau supuse în urmă cu 700 de ani femeile suspectate de vrăjitorie, cu cel din ziua de azi prin care […]

( TheEpochTimes )

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a reacţionat duminică, într-o postare pe Facebook, la speculaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora edilul de origine germană ar fi „spion”. Fritz a comparat testul la care erau supuse în urmă cu 700 de ani femeile suspectate de vrăjitorie, cu cel din ziua de azi prin care opinia publică „verifică” dacă cineva este sau nu spion: dacă supravieţuieşti acuzaţiilor înseamnă că eşti agent.

„În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată şi aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reuşea să rămână în viaţă, era dovada că avea un pact cu diavolul şi era condamnată la moarte. Cum te aperi împotriva unor acuzaţii că eşti spion? ‘Nu sunt spion’ ar fi ceva ce un spion ar spune. Din experienţa mea de până acum din politică şi administraţie, testul pentru vrăjitorie şi spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supravieţuieşti falsurilor şi atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se ştie bine, cu muncă, adevăr şi entuziasm nu ajungi departe, nu-i aşa?”, a scris edilul Timişoarei pe platforma de socializare.

Fritz a afirmat că nu are „stofă de James Bond”.

„Roşesc imediat când spun o minciună, iar în puţinele dăţi în viaţa mea, în studenţie, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva staţii pentru că nu suportam tensiunea. Nu aş fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală. Sunt un om curajos doar atunci când lupta mea este bazată pe adevăr”, susţine edilul.

Primarul oraşului de pe malul Begăi a mai precizat că a lucrat la agenţia de dezvoltare a guvernului German dar a adăugat că se gândeşte că „dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice şi geostrategice planetare din Primăria Timişoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamţ get-beget să câştige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar”.

„GIZ, agenţia de dezvoltare a guvernului German la care mi-am început cariera, are peste 22.000 angajaţi în 120 ţări şi un buget anual de peste 3 miliarde de euro. Contribuie la o mai bună educaţie pentru 8,7 milioane de elevi în lume, a construit un sistem de asigurare medicală pentru 500 milioane de indieni, susţine proiecte pentru mici agricultori în Africa sau pentru reformarea sistemelor de energie în Asia. Reabilitarea centrului istoric din Sibiu şi a Pieţei Unirii din Timişoara au făcut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) în anii înainte de aderare la UE. Sunt mândru că am lucrat cu ei”, a declarat Dominic Fritz.

Nu în ultimul rând, primarul Timişoarei s-a declarat „mândru de toate atacurile şi fake news-urile care se aruncă spre noi, pentru că îmi arată că suntem pe drumul cel bun”.

„Am început curăţenia, temeinic, prin toate hârtiile şi toate cotloane. Nu poţi să construieşti solid pe incompetenţă, risipă din banii publici, inerţie. De aceea dedic acest an curăţeniei: în finanţele primăriei, în managementul societăţilor din subordine, în primărie şi în oraş. Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un muşuroi de interese. Toţi cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administraţie curată şi performantă care să fie în slujba timişorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate”, a conchis Dominic Fritz.


Distribuie articolul