Iohannis, desființat: „Trădarea din 2021 a distrus complet speranța și încrederea. Ne confruntăm cu o restaurație a regimului ticăloșilor“

Iohannis, desființat: „Trădarea din 2021 a distrus complet speranța și încrederea. Ne confruntăm cu o restaurație a regimului ticăloșilor“
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Iohannis, desființat: „Trădarea din 2021 a distrus complet speranța și încrederea. Ne confruntăm cu o restaurație a regimului ticăloșilor“

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Klaus Iohannis, autorul celei mai mari trădări politice din România ultimilor 31 de ani, și-a încheiat de facto mandatul în 2021, odată cu aducerea la putere a PSD, concluzionează expertul de talie internațională Valentin Naumescu. Fâșia de periferie geopolitică dintre Marea Baltică și Marea Neagră, care separă Occidentul de influența […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Klaus Iohannis, autorul celei mai mari trădări politice din România ultimilor 31 de ani, și-a încheiat de facto mandatul în 2021, odată cu aducerea la putere a PSD, concluzionează expertul de talie internațională Valentin Naumescu.

Fâșia de periferie geopolitică dintre Marea Baltică și Marea Neagră, care separă Occidentul de influența rusă – zonă din care face parte și România – este supusă în acest moment unei contestări dure de puterile revizioniste Rusia și China, avertizează dur reputatul profesor Valentin Naumescu, expert în relații internaționale. Marele pericol, spune Naumescu, pândește din exterior, dar mai ales din interior, unde președintele Iohannis a aruncat în aer proiectul României europene printr-o trădare fără precedent, de proporții apocaliptice, care a distrus speranțele și încrederea oamenilor pe termen lung.

În analiza sa publicată pe site-ul Spotmedia.ro, fostul evaluator al Comisiei Europene și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția că, deși situația este deja foarte încordată și grea, adevărata furtună încă n-a venit. Pentru România vine o perioadă foarte dificilă, cu provocări majore, deoarece Rusia și China acționează avansează de câțiva ani, „cu influența lor anti-liberală și distructivă“, nu doar în politica oficială externă, ci și subversiv, prin „idioții utili, adică agenții lor de influență anti-occidentală racolați în țările europene”.

Furtuna care se apropie pe plan mondial surprinde România într-o situație critică în care a fost adusă de președintele Iohannis, care patronează restaurația regimului ticăloșilor

Momentul prinde țara noastră descoperită din cauza iresponsabilității și ticăloșiei președintelui Iohannis, care și-a trădat cumplit electoratul, a distrus PNL și a deschis porțile pentru o „restaurație a regimului ticăloșilor în politică și în justiție“.

2021 a devenit cel mai urât și mai dezamăgitor an de după Revoluție, Iohannis înscriind România, alături de Polonia și Ungaria, între țările care sfidează deschis Tratatul Uniunii Europene semnat în momentul aderării, mai spune analistul.

Excelent, ca de obicei, în sistematizarea ideilor sale, profesorul Naumescu structurează editorialul pe trei capitole – lumea, Uniunea Europeană și România.

Pe plan mondial, coalizarea Rusiei și a Chinei riscă să aducă SUA în imposibilitatea de a apăra simultan Europa și Taiwanul, avertizează Naumescu

Primul capitol, dedicat situației globale, consemnează tensiunile tot mai amenințătoare pe care Rusia și China le provoacă în relația cu SUA și Occidentul. Naumescu este îngrijorat de semnalele pe care SUA și NATO le dau privind angajarea unor negocieri cu Rusia lui Puțin, care-și ucide opozanții politici atât în țară cât și în străinătate, susține fabrici de troli, războaie hibride și campaniile de destabilizare ale Occidentului, simultan cu ocuparea militară a unor teritorii străine.

Retragerea din Afganistan a SUA e salutată de profesorul Naumescu, acesta explicând că pentru americani a fost o decizie potrivită deoarece regiunea nu mai prezenta niciun interes strategic, ci doar un centru de costuri inutil. Marile provocări ale lui 2021 au fost dezbinarea societății americane, delirul antivacciniștilor și conspiraționismul, provocate de scăderea nivelului de inteligență al populației umane – declin continuu al IQ-ului demonstrat deja științific. Totul pe fondul forței imense de manipulare a rețelelor de socializare asupra „indivizilor fără prea multă minte”.

Expertul se teme de scenariul în care, în timp ce Rusia ține ocupate SUA și NATO în Ucraina, China comunistă va anexa Taiwanul „într-o posibilă mișcare coordonată” cu Putin, guvernul de la Washington fiind în imposibilitatea de a lupta pe două fronturi.
Predicția lui Naumescu e pesimistă: „Destul de probabil ca, pe aceste două dimensiuni majore ale ordinii mondiale (relațiile Occidentului cu Rusia și China), 2022 să aducă noi crize, cel puțin în una dintre zonele de tensiune, Marea Neagră și Strâmtoarea Taiwan, dacă nu cumva în ambele“.

Pe plan european, viitorul UE depinde de succesul PNRR și de replica pe care o vor primi Polonia partidului PIS, România regimului Iohannis și Ungaria premierului Orban, țări suveraniste care sfidează tratatele semnate la aderare

Al doilea capitol, rezervat Uniunii Europene – „indiscutabil cel mai bogat, mai liber, mai umanist și mai inteligent dezvoltat teritoriu al lumii“ , conține de asemenea îngrijorări majore. Naumescu observă că Puțin a anexat de facto Belarus și că Europa își caută încă drumul spre suveranitate, autonomie strategică și apărare colectivă. Țările central-europene nu sunt convinse încă de propuneri și nu vor să renunțe la protecția americană, înțelegând că doar SUA le poate proteja în fața agresivității ruse.

Profesorul exemplifică prin tentativa de destabilizare făcută de Lukașenko, acesta aducând cu avioanele mii de migranți din zona rusească de ocupație din Siria și împingându-i la granița cu Polonia – stat care însă a rezistat cu brio provocării.

Din fericire, remarcă Naumescu, sfârșitul epocii Merkel e marcat de semnale de politică externă foarte bune dinspre Berlin, noua coaliție de guvernare arătându-se fermă atât față de Rusia, cât și față de China, simultan cu păstrarea atașamentului față de NATO.
Foarte multe vor depinde de succesul programului „Next Generation”, de 750 de miliarde de euro, care trebuie să reformeze Uniunea Europeană după lovitura dată de Covid, dar nu trebuie să ne așteptăm la ceva miraculos, avertizează Naumescu. Un eșec al programului ar echivala cu un dezastru pentru UE, spune analistul.

O mare provocare o reprezintă țările care sfidează explicit Tratatul UE: Polonia partidului naționalist PIS, România președintelui Iohannis și Ungaria premierului Orban. Aceste 3 țări iau decizii ilegale pe plan european prin Curțile Constituționale, o situație foarte gravă și e de așteptat ca UE să aibă o replică pe măsură, pentru că de aceasta poate depinde chiar viitorul Uniunii ca entitate supranațională.

În România, situația e critică din cauza lui Iohannis, care „și-a trădat electoratul după ce acesta l-a făcut de două ori președinte exclusiv pe baza votului anti-PSD”

Al treilea capitol este dedicat României. Valentin Naumescu își începe analiza dedicată țării noastre spunând că situația este foarte grea în principal din cauza șefului statului, „după ce președintele Iohannis și-a trădat electoratul care l-a făcut președinte de două ori exclusiv pe baza votului anti-PSD. (…) Nu cred că cineva cu capul pe umeri din țara aceasta se mai îndoiește astăzi că președintele Iohannis însuși este cel care a rupt coaliția cu USR și a invitat PSD la guvernare“.

Analistul constată că șirul deciziilor catastrofale ale lui Iohannis nu se oprește aici. Inventarea lui Cîțu ca șef al PNL „s-a dovedit o mare dezamăgire (…) în primul rând pentru că, împreună cu «Echipa Câștigătoare», a făcut guvern împreună cu partidul corupților, împotriva căruia au votat ani la rând toți alegătorii urbani ai PNL“.

Naumescu observă că putea fi salvată coaliția PNL-USR-UDMR, chiar și cu generalul Ciucă premier, dar totul a fost ruinat de președintele țării, care a înscris România în picaj. Aprecierile expertului sunt de o duritate deosebită, el constatând că, odată cu aducerea PSD la putere, Iohannis și-a încheiat de facto mandatul.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta