PSD și AUR negociază o alianță pentru a da jos Guvernul Cîțu. Ciolacu: “Nu știu nici UDMR cât o să mai stea”

PSD și AUR negociază o alianță pentru a da jos Guvernul Cîțu. Ciolacu: “Nu știu nici UDMR cât o să mai stea”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • PSD și AUR negociază o alianță pentru a da jos Guvernul Cîțu. Ciolacu: “Nu știu nici UDMR cât o să mai stea”

( Redacţia – Historia ) Partidele conspiraționiste din Parlament, PSD și AUR, negociază o alianță pentru a da jos Guvernul Cîțu. Anunțul privind discuțiile PSD – AUR a fost făcut de Marcel Ciolacu, președintele social-democraților. Acesta a spus că se pregătește o moțiune de cenzură la care crede că va obține sprijinul grupului parlamentar al […]

( Redacţia – Historia )

Partidele conspiraționiste din Parlament, PSD și AUR, negociază o alianță pentru a da jos Guvernul Cîțu. Anunțul privind discuțiile PSD – AUR a fost făcut de Marcel Ciolacu, președintele social-democraților. Acesta a spus că se pregătește o moțiune de cenzură la care crede că va obține sprijinul grupului parlamentar al minorităților și, posibil, al UDMR.

Marcel Ciolacu a spus marți seara, la TVR, că “acest Guvern nu este eficient” din cauza luptelor politice din interior, care macină atât PNL, cât și USR-PLUS: „Ei au problema lor. Prioritar nu e să guverneze. În acest moment, Guvernul României nu e un monolit. Sunt trei guverne în interiorul Guvernului României. PNL are drumului lui şi au congresul lor şi atunci domnul Orban cu domnul Cîţu au bătălia lor. Ei nu ies nici cu reforme, cu nimic din ce au promis. Problema majoră sunt scaunele lor. La USR PLUS au aceeaşi problemă, au congres. Nu au timp de guvernare. Ei îşi văd de campaniile lor din interiorul partidului. Cum să funcţioneze un astfel de guvern?“.

Soluția lui Ciolacu: venirea la putere a unui guvern PSD-AUR. Cele două partide contestă și sabotează din toate puterile lupta contra pandemiei de Covid.

PSD o face subversiv, iar AUR – fățiș. În timp ce acuză Guvernul că e incapabil să gestioneze pandemia, Ciolacu dă în mod repetat exemplu personal de sfidare a regulilor (anul trecut s-a afișat și în Parlament fără mască, a fost fotografiat la restaurante încălcând restricțiile, iar de curând a anunțat că va merge la slujba de Înviere, de Paște, indiferent de situația epidemiologică și de restricțiile legale în vigoare în acel moment). La aceasta se adaugă ordinele date instituțiilor capturate – Avocatul Poporului, CCR, până în decembrie anul trecut și Parlamentul – de a sabota orice încercare legală de a controla pandemia.

În schimb, AUR o face demonstrativ, fățiș, în stradă, militând pentru eliminarea tuturor restricțiilor. Ambele partide au elemente conspiraționiste în discurs: epidemia este „o simplă răceală”, un pretext al cuiva de a instaura dictatura și de a subjuga poporul.

Ciolacu crede că acum a venit momentul oficializării alianței cu AUR: „Am început negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început cu formaţiunea AUR şi cu parlamentarii independenţi. Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult. Nu ştiu nici UDMR cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern”.


Distribuie articolul