USR Vaslui

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ, niciunul dintre candidații de ieri nu a întrunit număr de voturi cerut de lege. Legea prevede că numirile se fac cu cel puțin 233 de voturi, adică 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți. Ieri, USR a propus PNL boicotarea ședinței, dar […]

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ, niciunul dintre candidații de ieri nu a întrunit număr de voturi cerut de lege.

Legea prevede că numirile se fac cu cel puțin 233 de voturi, adică 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți.

Ieri, USR a propus PNL boicotarea ședinței, dar liderul de grup Florin Roman a refuzat și s-a lăudat că 113 peneliști vor veni să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36.

Dintre care 8 foști traseiști PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori).

Augustin Zegrean a primit 41 de voturi, dintre care 21 de la USR. Deci, din cei 36 peneliști care au venit la vot, doar 20 au votat cu Augustin Zegrean și 16 au votat cu Florin Iordache.

USR a avut un singur candidat – George Dircă pentru secția de evidență oficială a legislației și documentare. USR nu a negociat pentru acest post cu celelalte partide.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta