Romania, între oligarhie și oligofrenie !!!

Romania,  între oligarhie și oligofrenie !!!
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • Romania, între oligarhie și oligofrenie !!!

E nevoie să încep cu o explicație etimologică. Cuvintele „oligarhie” și „oligofrenie” sunt într-un fel „înrudite”, deoarece ele conțin un element comun, grecescul „oligos”, care înseamnă „puțin”. Astfel, dacă, etimologicește vorbind, „oligarhie” înseamnă „conducere cu oameni puțini”, apoi oligofrenie înseamnă „minte puțină”.      Ciolacu afirmă că localele pot fi amânate fără niciun fel de problemă. […]

E nevoie să încep cu o explicație etimologică. Cuvintele „oligarhie” și „oligofrenie” sunt într-un fel „înrudite”, deoarece ele conțin un element comun, grecescul „oligos”, care înseamnă „puțin”. Astfel, dacă, etimologicește vorbind, „oligarhie” înseamnă „conducere cu oameni puțini”, apoi oligofrenie înseamnă „minte puțină”.   

  Ciolacu afirmă că localele pot fi amânate fără niciun fel de problemă.

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată”, a afirmat preşedintele PSD.

Gata, se apropie funia de par, mi-am zis, iar pesedistii mai vor o pasuire !!!
 Domnule Ciolacu, mai omule, mai ai mult de vaslit pana sa scoti PSD la mal. Ai vaslit tu si pentru Dragnea la pescuit pe lacul Belina si uite ce ce s-a intamplat cu acesta. Dragnea se bucura insa ca n-a fost chiar asa de rau, a ramas in posesia a tot ce a furat de la stat direct, indirect sau prin asa numitele inginerii financiare la fel ca  multi altii din PSD. Parafrazandu-l pe Caragiale putem zice: ” sa se reformeze, primesc, dar sa nu se confiste nimic din ce s-a furat!”.  E greu sa fii luntras la PSD in vremurile astea, domnule Ciolacu?

Pana acum se bateau cu pumnul in piept cum vor demonstra psd-istii la alegeri ce multa dreptate le va da poporul, numai ca,  ghinion, motiunea de cenzura a picat si o data cu ea primarii i-au parasit, iar in preferintele romanilor nu au crescut.

Mare e grădina Ta, Doamne, în care vietuiesc pașnic fel de fel de fosile politice și care se înmulțesc sporind densitatea de nebuni la kilometru pătrat! Nu e noutate, din păcate, că fel de fel de „balbaiti cu gura strâmbă” (expresia lui Eminescu), au vrut, vor, iar unii chiar au reușit să devină „stapanii astei nații” amplasata de Dumnezeu și istorie între Munții Carpati și Marea Neagra.

Într-o perioadă istorică foarte scurtă, în doar trei decenii, am făcut un salt uriaș de la socialismul multilateral dezvoltat la capitalismul tribal. Poate om fi  noi, cei care ne holbăm la televizor, „stupid people” in ochii si gandirea unor politicieni, dar nu suntem chiar atât de stupizi ca să nu înțelegem că Romania se zbate între oligarhie și oligofrenie. A venit timpul să traducem parabolele din limbajul folcloric în limbajul juridic, ca să priceapă și Justitia Romana.  Numai în felul acesta vom afla dacă în Romania există mafie și oligarhie, cine-s mafioții și oligarhii, dacă există, și cine-s oligofrenii….


Aceștia, ultimii, cu certitudine, există !!!


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta