Un nou partid politic in Romania : „Patria și Bodolanul”

Un nou partid politic in Romania : „Patria și Bodolanul”
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • Un nou partid politic in Romania : „Patria și Bodolanul”

In Romania a aparut un nou partid politic, sedinta solemna de inaugurare a acestei noi formatiuni politice a avut loc, ieri 31 octombrie, in incinta teatrului de marionete “ Mincinosul”. Cu aceasta ocazie au fost prezentate  statutul si programul noii formatiuni politice. Conferinta de presa a fost moderata de patronul televiziunii locale, “Televiziunea de prada”, […]

In Romania a aparut un nou partid politic, sedinta solemna de inaugurare a acestei noi formatiuni politice a avut loc, ieri 31 octombrie, in incinta teatrului de marionete “ Mincinosul”. Cu aceasta ocazie au fost prezentate  statutul si programul noii formatiuni politice. Conferinta de presa a fost moderata de patronul televiziunii locale, “Televiziunea de prada”, acesta i-a prezentat presei pe presedintele noului partid Randurel Ciolanosu si pe vicepresedintele Ramurel Flamandu.

In alocutiunea sa, Ciolanosu a explicat ca noul partid se numeste “Patria si Bodolanul”, pentru ca a vrut ca denumirea partidului sa fie ceva neaos romanesc, de aceea a folosit regionalismul bodolan care reprezinta o bucata mare de ciolan. “Scopul programatic este edificarea Romaniei libere si prospere pe baze trainice si ca nu poti edifica o Romanie civilizata si dezvoltata decat pe un schelet trainic, iar ce poate fi mai trainic pe lume decat ciolanele?”….. s-a intrebat retoric presedintele Ciolanosu.

In continuare, vicepresedintele Ramurel Flamandu a prezentat programul de guvernare a noului partid. In domeniul economic, se lanseaza sloganul “ Sa transformam economia tenebra in economie funebra”, iar in domeniul culturii vom avea sloganul “Incultura este temelia culturii”.

“Patria si Bodolanul”, are un program inovator si in politica externa. Seful departamentului relatii externe al partidului, Andaluz Tradatoru, a declarat ca deviza partidului este urmatoarea : “Independenta este moartea suveranitatii unui stat”. Numai asa vom fi foarte dinamici pe dimensiunea externa, a declarat in continuare Tradatoru.

Raspunzand la intrebarile presei cu privire la politica de cadre, presedintele Ciolanosu a declarat : “ Noi nu ne vom sprijini pe cadre, ca celelalte partide, ci pe ciolane”. Intrebat ce doctrina are noul partid si unde se pozitioneaza pe esicherul politic romanesc, seful Departamentului politica si doctrine, Sile Batecampii a raspuns “ Doctrina noastra este bodolanul, iar partidul se situeaza doctrinar intre troaca si butoi. Troaca reprezinta bunastarea, iar butoiul optimismul cetateanului”

Printre cei prezenti in sala erau si reprezentanti ai altor partide, parlamentare si extraparlamentare. Reprezentantul PSD a intrebat daca noul partid nu este interesat de o colaborare in virtutea noilor alegeri parlamentare, pentru consolidarea societatii si formarea unei majoritati in viitorul Parlament.

In finalul conferintei de presa a luat cuvantul sefa Departamentului relatii cu partidele parlamentare si nu numai, Kati Pribeagu, care a scos in evidenta faptul ca doctrina ciolanului, este foarte apropiata de doctrina PSD, normal ca este fireasca o colaborare stransa si relatii de parteneriat.

 “Cand spunem Bodolanul, subantelegem PSD, cand spunem PSD, subantelegem Bodolanul, iar cand spunem PSD si Bodolanul, subantelegem Patria.” A precizat in final Kati Pribeagu.

Aplauze furtunoase !!!


Distribuie articolul